Xavinho

Xavinho

viernes, 14 de marzo de 2014

Roses (8-3-2014)

Sortida Ornitològica pel Cap de Creus.
Sobre les 8:45 del dia 8 de març el Jordi, el Nicolás i jo agafàvem el vaixell Don Pancho amb el propòsit de fotografiar fauna marina. Mentres esperàvem l´hora de pujar un Xatrac Becllarg (Sterna sandvicensis) ens ofería una sèrie de picats, la cosa començava bè.

A les 9 sortíem del port de Roses direcció Sant  Pere Pescador i només pasar la desembocadura del riu Muga un grupet de 7 Calàbries agulla (Gavia actica) feient acte de presència. I tot seguit un grup nombrós de limícoles a la platja. Mentres continuàvem el trajecte un cabussó emplomallat i un altre Xatrac becllarg ens feien gaudir una estoneta més!!!
A la altura del camping la Laguna canviavem de direcció i anàvem directes cap a Cap Norfeu. I al cap de pocs minuts una altre sorpresa, un Paràsit Gros (Stercoratius skua).
En aquest moments els companys d´APNAE començàven a llançar peix per atreure gavians argentats i a l´hora cridar l´atenció d´altres espècies. I la cosa va anar d´alló més bè. Abans d´això un grupet una mica llunyà de Baldrigues balears d´uns 5 individus.
Tot seguit els Gavians argentats (Larus cachinnans) començàven a seguir-nos fins acompanyar-nos casi bè durant tot el trajecte restant.


Aquest exemplar de gavià argentat presenta una malformació on s´aprecia un petit forat per on li surt la llengua. Pel mig dels nombrosos i sorollosos gavians les Gavines rialleres es feien notar.
Mentrestant la menuda baldriga balear s´obria pas entre la multitud de gavians i gavines.


I al cap d´una estona ens visitava un dels ocells que més ganes tenia de veure el Mascarell (Sula bassana). En total vam contavilitzar un total de 3 mascarells un d´ells un jove inmadur, que ens anàven visitant de tant en tant.
Pel mig de gavians, gavines i del mascarell una gavina capnegre (Larus Melanocephala) ens visitava durant una petita estona.

Al cap d´una estoneta més un grup de dofins ens visitàven fent-nos gaudir amb uns quants salts impresionants. Malauradament no tenia la càmara a punt i no vaig poder realitzar cap fotografia. Tot seguit sortia del no res un peix lluna.
La sorpresa va ser quan pel megàfon l´ornitòleg Pons Feliu cridava Fraret a les dues!!!!!!! Tots ens dirixiem cap a aquella zona del vaixell i efectivament al cap de pocs segons sortia un petitó ocell anomenat Fraret!!!!!!! No m´ho podia creure!!!!!
 
Un cop arribats a l´altura de cap Norfeu tornàvem cap a Roses bordejant els penya-segats del Cap de Creus aturant-nos en un d´ells per contemplar els nius dels corbs marins emplomallats!!! I sorpresa 3 d´ells estàven ocupats i amb polls!!!!
Tot d´una per una de les parets del penya-segat sortia un rapinyaire petit i ràpid, el Falcó Peregrí!!!!!!! 
La sortida tocava ja la fí però encara ens donaria una altre sorpresa, en una de les roques properes als penya-segats hi havia descansant una gavina corsa (Larus audouinni). Per cert de tant en tant els corbs marins grossos (Phalacrocorax  carbo) feient acte de presència!
La sortida arribava a la seva fi!!!! Gràcies als companys de l´APNAE i a l´ornitòleg Pons Feliu per aquest gran dia!!!

Xavier Lega Saborit